BENVENUTI!

Dante Alighieri i Västerås är medlem i den världsomspännande organisationen Società Dante Alighieri som stiftades i Rom år 1889. Organisationen har som syfte att främja intresse för den italienska kulturen och språket.  Den är en parallell till motsvarande organisationer i andra länder, som till exempel Goetheinstitutet, Alliance Française och British Council.

Dante Alighieri finns i Sverige representerat  i Västerås, Göteborg, Helsingborg, Malmö/Lund, Stockholm,  Ängelholm och 
Örebro. Se länk till höger.

Huvudaktiviteten är föredrag med olika teman med anknytning till  italiensk kultur, konst, arkeologi, musik, historia, seder. Föredragshållarna är personer med ingående kunskaper i de teman de representerar. För det fall fòredraget hålls pa italienska, ombesörjes översattning.

Förutom föredrag,  arrangeras filmförevisningar, konserter och temakvällar - alltid med Italien i centrum. Efter sammankomsterna är det möjligt att prata med likasinnade och att smaka på italienska viner och mat. Här möter du många trevliga människor som är begeistrade i Italien och dess kultur.

Dante Alighieris centrala styrelse i Rom erbjuder också stipendier till studieresor i Italien och tillhandahåller all information du behöver om kurser i italienska vid de bästa skolorna och universiteten i Italien.

Under kommande möten ser du, förutom årets program för DA i Västerås, även DA:s i Stockholm vårprogram.


Vill du bli medlem? Gå in på fliken "Bli medlem/kontakta oss" och anmäl dig där.

Årsavgift för vuxna är 150 kr och för studerande 75 kr.